Danie japońskie z makaronem z przyprawą OYAKATA

Tym razem wpis będacy jednocześnie przepisem,a także recenzja produktu. Bardziej to drugie niż to pierwsze….

Dobry sposób na szybki obiad i posprzątanie lodówki lub zamrażarki,bo nie zawsze jest możliwość i czas na wyrafinowane gotowanie,a jednak nie chcemy odgrzewać parówek…

Ostatnio kupiłem w Kuchaniach Swiata japońską przyprawe do makaronu marki OYAKATA YAKINOODLES. Przyprawa jest japońska, ale produkowana w Polsce, w Małkini. Przypomina sie skecz Ani Mru Mru o chinskiej zupie z Rrradomia. 🙂 Na szczęście zupa nie smakowała jak chińska, ale przyprawa smakuje jak japońska :). Przyprawa pachnie korzeniami. Dodatkowa zaletą wspierania rodzimego przemysłu jest jej cena – 1,50.

Porcja wystarcza na 1 osobę.

Składniki

  • 1 paczka przyprawy OYAKATA YAKINOODLES
  • 150g makaronu nitki – pszennego, ryżowego, z manioku itp.
  • sos sojowy
  • warzywa pocięte w słupki lub plasterki
  • ew mięso -np pierś kurczaka, wołowina w cienkie słupki, moga byc tez krewetki, jest mnóstwo możliwości -musi sie tylko szybko smażyc
  • ew natka kolendry lub świeża bazylia  do posypania

Jak to zrobić ?

  1. Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu
  2. W woku rozgrzej trochę oleju, usmaż  mięso
  3. Podsmaż warzywa tak, by zostały lekko chrupkie. Jeśli masz krewetki surowe wrzuć je razem z warzywami
  4. Jeśli masz krewetki ugotowane wrzuć je teraz , do tego makaron. Smaz chwilke razem mieszając (aby krewetki się zagrzały)
  5. Zdejmij z ognia, wsyp przyprawę, wymieszaj
  6. Jedz 🙂  ITADAKIMASU !

Przepis dla zapracowanych. makaron możesz miec ugotowany w lodówce, warzywa w paski w zamrażarce. Przychodzisz z pracy, wrzucasz wszystko do woka lub na patelnie i za 15 min gotowe 🙂

Danie japońskie z makaronem z przyprawą OYAKATA

Przyprawa OYAKATA YAKINOODLES

Smacznego !


Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.