Sałatka z kalafiora, radicchio i łososia

Ciekawe zestawienie łagdonego smaku kalafiora, goryczki radicchio i słoności łososia. Przystawka prosta do wykonania. Przepis bierze udział w konkursie Bloger Chef wraz z zupą kremem paprykowo – pomidorowym. Zachęcam do głosowania 🙂

Składniki

  • garść różyczek kalafiora
  • łyżka stołowa oliwek z suszonymi pomidorami Ole!
  • 2 liście radicchio
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • kilka gałązek szczypiorku
  • 50 g wędzonego łososia
  • sól, pieprz

 

Jak to zrobić ?

  1. Ugotuj kalafior al dente i rozdrobnij
  2. Pokrój radicchio w cienki paski
  3. Oliwki z pomidorami odsącz z oleju i grubo posiekaj
  4. Rozdrobnij łososia
  5. Posiekaj szczypiorek
  6. Majonez wymieszaj z jogurtem
  7. Wszystko razem wymieszaj, dopraw pieprzem, ewentualnie solą, podawaj w liściu sałaty
    Sałatka z kalafiora, radicchio i łososia

    Sałatka z kalafiora, radicchio i łososia

     

Smacznego !

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz