Panierka do ryb Leimer Fisch – Palat

Recenzja gotowej panierki do ryb produkcji niemieckiej,którą kupiłem w Kuchniach Świata. Zazwyczaj kupno takich produktów wiąże się z dużym ryzykiem,tym razem jednak było miłe zaskoczenie….

Panierka do ryb Leimer Fisch - Panat

Panierka do ryb Leimer Fisch – Panat

Posługiwanie się panierką jest bardzo proste. Umytą i odsączoną rybę otaczamy panierką :). Ja postąpiłem wg przepisu. Panierka trzyma się dość dobrze, ale myślę,że warta spróbowania byłaby wersja z zamoczeniem ryby w rozmąconym jajku. W skład panierki wchodzą m.in. cytryna, cebula,imbir, ziele angielskie, majeranek chrzan,czosnek… Zawiera ona sól, jak na mój gust w sam raz – tak, że ryby nie trzeba dodatkowo przyprawiać.

Na opakowaniu ma napisane,że jest pikantna, ale jest to w stopniu umożliwiającym swobodne jej zjedzenie. Żaden ze składników nie dominuje, co powoduje,że ma przyjemną, lekko korzenną harmonię smaku.

Panierki jest 200g – ja zużyłem połowę na 250 g ryby – czyli jest to porcja na 2-3 osoby za 6,50 PLN…

Ze względu na zawartość papryki ma ładny, czerwonawy kolor.

Polecam spróbować , Smacznego !

Ryba smażona w panierce Leimer Fisch - Palat

Ryba smażona w panierce Leimer Fisch – Palat

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.